sâmbătă, 6 februarie 2016

Informare de la Cluj


Stimați profesori,
Materialele audio-video puse la dispoziția dumneavoastră pe această pagină web au fost realizate în cadrul proiectului PREL implementat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în perioada 2014-2015. Accesul la aceste materiale este gratuit atât pentru toate cadrele didactice interesate, cât și pentru elevi.
Obiectivul principal al acestui proiect a fost perfecționarea cadrelor didactice care predau Religie în învățământul preuniversitar, la toate cultele prevăzute de curriculum-ul național. Viziunea care a guvernat derularea activităților de realizare a materialelor didactice a fost aceea că ora de Religie poate fi o experiență pozitiv-creativă unică, specială, agreabilă elevilor, și care poate avea efect pe termen lung în formarea lor echilibrată și pozitivă din punct de vedere moral și spiritual. O astfel de contribuție a orei de Religie la conturarea viitorului societății noastre este, credem, esențială și ea reprezintă principala responsabilitate a celor care asumă această misiune care presupune constant autodepășire și adaptare la specificul generațiilor mereu noi de elevi.
[...]
Proiectul PREL ne-a oferit cadrul perfect pentru a pune la dispoziția participanților la programele de perfecționare materiale și modele de exerciții specifice pentru disciplina Religie, cu preocuparea de a asigura majoritatea materialelor utilizabile la toate cultele prevăzute de curriculum-ul național. Aceste materiale au și rolul de a inspira crearea de noi exerciții și materiale didactice de către profesorii de Religie.
Pentru o exploatare corectă și eficientă a resurselor audio-video, am creat o serie de fișe de lucru atașate materialelor audio-video, în care veți regăsi trei categorii principale de exerciții/provocări: 1) de verificare a informațiilor prezentate în materialele audio-video, 2) de problematizare și actualizare, 3) de intrare în sfera discursului teologic și spiritual.
[...]
Nădăjduim ca materialele didactice oferite dumneavoastră prin intermediul acestei pagini web să vă faciliteze activitatea didactică și să vă dea posibilitatea, mai mult ca până acum, de a oferi elevilor dumneavoastră o experiență didactică și formativă inovativă, guvernată de viziunea pozitiv-creativă propusă prin proiectul PREL.
Vă dorim mult succes în efortul pe care îl depuneți constant pentru ca ora de Religie să fie mereu mai atractivă!
Echipa PREL
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Aici aveți un scurt tuturial.



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog