luni, 18 mai 2020

Înălțarea Domnului - clasa a III-a și a IV-a


Înălțarea Domnului
Timp de PATRUZECI DE ZILE de la Înviere, Domnul Hristos a stat în mijlocul Apostolilor, a mâncat și a vorbit cu ei pentru a-i convinge de realitatea Învierii Sale și pentru a le întări credința. El le-a vorbit despre ÎMPĂRĂȚIA LUI DUMNEZEU și despre ceea ce urmau să facă după ce El nu va mai fi în mijlocul lor, poruncindu-le să meargă în toată lumea ca să-i învețe pe oameni și să-i boteze în NUMELE TATĂLUI ȘI AL FIULUI ȘI AL SFÂNTULUI DUH.
Apoi, le-a făgăduit Apostolilor că nu-i va lasa singuri și că de la Tatăl va trimite pe DUHUL SFÂNT ca ajutor și Mângâietor. După ce a rânduit toate acestea, S-a urcat împreună cu Apostolii pe Muntele Măslinilor, foarte aproape de Ierusalim. Și-a ridicat mâinile, i-a binecuvantat, apoi S-a înălțat la cer într-un nor luminos.
Doi îngeri s-au arătat Apostolilor când încă mai priveau la cer și le-au zis: „… de ce stați privind la cer? Acest Iisus Care s-a înălțat de la voi la cer, astfel va și veni, precum L-ați văzut mergând la cer”. (Faptele Sfinților Apostoli 1, 11). Atunci ei s-au întors la Ierusalim cu mare bucurie în suflet.
Creștinii sărbătoresc Înălțarea Domnului în a șasea JOI (40 de zile) după Înviere. În popor această sărbătoare mai poartă denumirea de ISPAS. Tot în această zi, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește și ZIUA EROILOR. Pentru că prin jertfa lor, eroii, au realizat legătura cu cei de sus, din împărăţia lui Dumnezeu, dăruindu-ne nouă libertatea. Eroii unui neam sunt cinstiţi aproape la fel de mult ca martirii care şi-au dat sângele pentru Hristos. Eroii şi-au pus VIAŢA pentru credinţă, pentru semeni și pentru ţară. Asemenea Înălțării lui Hristos, cer, jertfa vieții eroilor contribuie la înălțarea poporului în darul sfânt al libertății, al unității și demnității naționale.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog